Stemmen van weemoed en verlangen

  • Bibliotheek

In aanloop naar de Week van de Poëzie (29 jan. – 4 febr.) organiseert Bibliotheek Emmen op zondag 18 januari een taalmiddag onder de titel ‘Stemmen van weemoed en verlangen’. Deze middag vindt plaats in het leescafé van de bibliotheek aan het Noorderplein en begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Deze middag zullen Egbert Hovenkamp II, Gauke Zijlstra, Bertus Beltman, Eddy Zinnemers en Gezienus Omvlee uit eigen voordragen.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Melvin Bonnet.

Egbert Hovenkamp II
Dichter en vertaler. Hovenkamp was stadsdichter van Assen (2008-2010) en gemeentedichter van de Drentse gemeente Hunze en Aa (2010-2011).

Hij publiceert in het Drents en in het Nederlands. Hij was de eerste die Howl van Allen Ginsberg naar het Drents hertaalde.  Medewerker aan o.a. Bres en Roet.

Gauke Zijlstra
Gauke Zijlstra was vanaf de oprichting in 1996 lid en, tot februari 2007, contactpersoon van Schrijverskamer De Clique, en is dat ook ruim 5 jaar geweest van de Sociëteit Drentse Kunstenaars. In tijdschriften, o.a. Pennestreken en Roet, zijn gedichten van hem gepubliceerd. In 1997 won hij de schrijfwedstrijd TaalRonde, onderdeel van de jaarlijkse TaalTheaternacht in Emmen.

Bertus Beltman
Voormalig directeur van CQ Centrum voor de Kunsten in Emmen. Momenteel is hij één van de negen gemeentedichters van Emmen.

Eddy Zinnemers
Dichter, cabaretier, columnist en schooldirecteur.  Eddy is van vele markten thuis en moeilijk in één hokje te stoppen. Momenteel is hij één van de negen gemeentedichters van Emmen.

Gezienus Omvlee
Voormalig gemeentedichter van Emmen en thans één van de drijvende krachten uit het Drentse Light Verse Collectief. Hij won onder meer in 2012 de Driek van Wissen Sonnettette Competitie.

Melvin Bonnet
Melvin Bonnet is schrijver en zanger van lelijke en grove liedjes. Zijn satirische liedjes zitten vol zelfspot, leedvermaak en ironie. Ze gaan over alledaagse onderwerpen zoals chocolademelk, gestolen fietsen en vliegtuigrampen. Soms behandelen ze een meer universele thematiek, maar dan gaat het vooral over dood en verderf.