SportSpektakel Schoonebeek 2018

  • Schoonebeek

Een sportief evenement met veel vertier er omheen

Het programma ziet er op hoofdlijnen zo uit:
- 13.00 uur Opening door burgemeester Eric van Oosterhout met o.a. presentatie van de teams en dweilorkest Dinges
- 13.30 uur Grote Zeskamp, Muzikale Jeugd Zeskamp, Gezondheidsbeurs, Programma met randactiviteiten
- 16.30 uur Grande Finale van de Zeskamp
- 17.15 uur Prijsuitreikingen
- 17.30 uur Start muzikaal programma
- 18.00 uur Goede Doel BBQ 19.30 uur Einde BBQ
- 21.00 uur Start Feestavond met Partyband Melrose
- 01.00 uur Einde programma 
 
De hele middag en avond is het gezellig toeven in en rond de grote tent. Van 13.00 – 17.00 uur en vanaf 21.00 uur kunt u ook terecht bij een van de eetgelegenheden op het terrein. 

GROTE ZESKAMP: VOLLE BAK!
Maar liefst 16 teams nemen deel aan de Grote Zeskamp. Met illustere namen zoals o.a. ‘Altied Pries’, Eva en haar rotmensen’, ‘Eastwood’ en ‘De Poedelewoepsies’. Bedenk het maar! Het grote aantal teams is fantastisch, iets waar we super trots en heel erg blij mee zijn. Dat kan niet anders dan een waar spektakel worden! Alle ploegen spelen de zes spellen, telkens twee tegen elkaar en een rode draad spel. Tegen 16.30 uur staat de Grande Finale gepland. Daarin strijden alle teams tegen elkaar.  De Zeskamp is natuurlijk leuk voor de deelnemers, maar zeker ook heel leuk voor de toeschouwers! Elk team maakt zelf een joker die ingezet kan worden om extra punten te scoren. Er is een prijs beschikbaar voor het team met de mooiste joker. De prijzen zijn van (dik) hout en worden ter plekke op het terrein gezaagd! Het is een spectaculair gezicht om dat te zien gebeuren. De maker van al dit moois is Marcel Bakker. 
 
MIDDENSTAND STEUNT SPORTSPEKTAKEL!
Muzikale Jeugd Zeskamp centraal
Het SportSpektakel Schoonebeek mag inmiddels ook rekenen op steun van de Middenstandverenging Schoonebeek. Dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd. In nauw onderling overleg is vorm en inhoud gegeven aan de ondersteuning. Het meest in het oog springt de ondersteuning van de MUZIKALE JEUGD ZESKAMP. Dat houdt in dat elk jeugdteam dat meedoet wordt ´geadopteerd´ door een middenstander. 
SCHOONEBEEK IN ACTIE ORGANISEERT OP ZATERDAG 14 JULI HET 
Het team krijgt de naam van die middenstander (naast hun eigen naam) en wordt door hen voorzien van shirtjes, een aantal traktaties, een joker (voor de extra punten) en een leuk kadootje. Niet mis dus! Aan de Middenstand's Muzikale Jeugd Zeskamp kunnen alle kinderen uit de de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen deelnemen. Teams bestaan uit 4-6 kinderen. De samenstelling van de groep bepalen kinderen en hun ouders samen. Behalve leeftijd bestaan er geen eisen voor een groep. De aanmeldingen kunnen door de ouders en hun kinderen rechtstreeks en heel eenvoudig worden gedaan via de website www.schoonebeekinactie.nl of via de brief die de kinderen via school hebben meegekregen. Dit onderdeel wordt in nauwe samenwerking tussen Muziekvereniging De Bazuin en Schoonebeek in Actie georganiseerd. Elk spel heeft een muzikale ‘twist’ in zich. Uiteraard komt er het nodige water aan te pas! Er zijn vijf spellen en een rode draad. Natuurlijk zijn er ook fraaie prijzen te winnen.  Opgeven kan tot en met maandag 2 juli a.s.! 
 
GOEDE DOEL BBQ
SiA steunt Werkgroep Duofietsen Schoonebeek Zoals via verschillende kanalen al bekend gemaakt is, steunt Schoonebeek in Actie dit jaar de Werkgroep Duofietsen Schoonebeek door middel van de Goede Doel Barbecue. Wij willen hen, samen met u, graag helpen om hun belangrijke werk nog lang te kunnen blijven doen. Door mee te doen aan de barbecue steunt u dit sympathieke goede doel.  Samen met Slagerij De Pallert uit Schoonebeek  hebben we een uitgebreid en heerlijk vleespakket samengesteld. Daarbij komen uiteraard salades, sauzen en stokbrood. Vanzelfsprekend hebben we ook gedacht aan mensen die graag vegetarisch willen eten. Kortom: meedoen is zeer de moeite waard!  De kosten bedragen bij voorinschrijving (t/m woensdag 11 juli) € 13,50 p.p. en op de dag zelf € 15,00. Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen half geld en kinderen jonger dan 4 jaar eten gratis mee. Meer info over de Werkgroep Duofietsen Schoonebeek en over de barbecue is te vinden op onze website. Inschrijven gaat heel heel eenvoudig via onze website www.schoonebeekinactie.nl. Daar vind u de button ‘BBQ Party’ die niet te missen is. Vervolgens vult u de gevraagde gegevens in en verzend u uw inschrijving.  De BBQ begint om ca. 18.00 uur nadat de prijsuitreiking van de Zeskampen heeft plaatsgevonden.  Wees er snel bij, want vol is vol en we verwachten net als vorig jaar bij het buffet een grote deelname! 
 
GEZONDHEIDBEURS  
Gevarieerd aanbod op het gebied van sport, gezondheid en voeding Een prachtig onderdeel van het SportSpektakel is de Gezondheidsbeurs. Met bijna 20 deelnemers (!) is de beurs meer dan goed gevuld. Deelnemers zijn: • Emmen Gezond • Toercommissie • DCT Dance Center Thrianta • Tandtechnicus Van Wijk • Groenteboer Jan Horvath • Werkgroep Duofietsen • Beweegtuin Schoonebeek • Sedna (welzijn) • EHBO • Fit-R fysio • Paramedisch Centrum Dorgelo • Promovendus Joëlle Schutten • Aole Gemientehoes • Martine’s Voetenwerk • Fit&Balance • Gewichtsconsulent • Yoga • Podotherapeut 
 
Voor de kinderen t/m groep 4 organiseren we ook diverse leuke activiteiten zoals o.a. een Dierenknuffelhoek van De Sportfokkers, een springkussen en muzikale workshops van De Bazuin!  
 
Andere randactiviteiten zijn o.a. golfen m.m.v. Golfbaan Zuid-Drenthe en de Knutselkeet m.m.v. de NAM  
 

MUZIKALE OMLIJSTING
Bij de opening en tijdens de Zeskampen wordt de feestvreugde verhoogt door dweilorkest Dinges uit Emmen. Vanaf 17.00 uur wordt de muzikale omlijsting van de prijsuitreikingen, de Goede Doel BBQ en de trekking van de verloting verzorgd door De Bazuin met een gezellig en feestelijk repertoire, onze plaatselijke artiest Edwin Bos en een DJ. Al met al een sfeervol programma dat we ’s avonds afsluiten met een  
 
SPETTERENDE PARTY MET MELROSE
Als een sensationele muzikale wervelstorm raast de band MELROSE momenteel door Nederland met hun # THERE’S NO LIMIT 2018 # tour!! Met een 3 uur durende super-energieke show boordevol kneitervette hits en aangevuld met een flinke portie waanzinnige Special FX zet de band een ongekende belevenis neer!! Kortom, ook dit onderdeel van het evenement is een waar spektakel! We sluiten dus in stijl af. Zin een geweldige feest? Wees erbij. De toegang is als vanouds GRATIS! Aanvang 21.00 uur.