Spiegeltijd, solotheater door Kirsten Benschop

  • Bibliotheek

In Bibliotheek Emmen geeft Kirsten Benschop op dinsdag 27 januari om 20.00 uur een solotheatervoorstelling getiteld: SPIEGELTIJD.

De voorstelling
In haar nieuwste voorstelling Spiegeltijd verweeft Kirsten Benschop zingeving en spiritualiteit met actuele thema’s.

In Spiegeltijd krijgt journaliste Leonie opdracht een interview af te nemen bij de excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken tussen een eigentijdse journaliste en een tijdloze Rosanna V. volgt.

Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van Rosanna V., anderzijds is er ook weerstand, onbegrip. In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zij zelf, brengt haar langzaam in beweging.

Als Leonie onverwachts ontslag krijgt en van de een op de andere dag niet meer op haar werk hoeft te verschijnen, zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar de juiste antwoorden. Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk.

Kirsten Benschop
Kirsten Benschop is theatermaker en tekstschrijver. Vanaf 2008 brengt zij  solovoorstellingen door het hele land. Theater van deze tijd, zonder een hapklare brok te zijn. Een aanrader voor iedereen die vragen stelt bij de achtbaan die ons leven vaak is.

De entreekosten voor de voorstelling in de bibliotheek bedragen € 5,00 (€ 7,50 voor niet-leden).