Poppenkasttheater Pierewaai

Amsterdams poppenduo verhuist naar Emmen 
Het bekende poppenduo Jan Klaassen en Katrijn, verhuist naar het Stadstheater in Emmen. Met ingang van 29 maart verruilen zij hun Amsterdamse huis in de Jordaan voor een betaalbare woning in het steeds mooier wordende Emmen. Poppenspeler Klaas-Herman Duursema (27) van theater Pierewaai bemiddelt de twee tijdens hun inburgering en voorziet de Emmenaar van een flinke portie volksvermaak. 

Er zullen verschillende korte voorstellingen worden gespeeld. De voorstellingen gaan altijd van start om 14:00, 15:00 en 16:00.en de toegang is gratis. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Het stadstheater opent haar deuren om 13.30 uur.

In 2014 volgde hij de Jan Klaassen Academie bij ervaren poppenspeler Wim Kerkhove en leerde hij de basisprincipes van het oeroude maar nog steeds actuele Jan Klaassenspel kennen. Naast zijn werk als poppenspeler heeft hij een baan als docent aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden en volgt hij momenteel de Masteropleiding Kunsteducatie in Groningen. Ook deze opleiding wijdt hij voor een groot deel aan de ontwikkeling van de Jan Klaassentraditie door hier onderzoek naar te doen.