Para-cycling Road World Cup

World Cup in Emmen

Van 30 juni tot en met 2 juli 2017 vindt de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, het zogenaamde ‘Para-Cycling’, plaats in Emmen. Naar verwachting zullen er 250 rijders uit 35 verschillende landen aan de start verschijnen!

Bijzonder verhaal

De wielerlevens van Peter Sagan, Tom Dumoulin en Marianne Vos staan volop in de schijnwerpers. Maar ken je de verhalen van de wereldtoppers uit het para-cycling? Waarschijnlijk niet, terwijl zij vaak keihard hebben moeten vechten voor een plek in de topsport. Deze wielrenners hebben ieder ook een uitzonderlijk verhaal. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze sporters is bijzonder inspirerend en motiverend.

Parcours

In overleg met de betrokken instanties heeft de organisatie voor deze unieke gelegenheid toestemming gekregen om een deel van de Rondweg verkeersvrij te maken. Hierdoor kunnen de deelnemers rekenen op brede wegen, schitterend asfalt en volop mogelijkheid tot het leveren van uitmuntende prestaties. Afhankelijk van het onderdeel krijgen de deelnemers rondjes van 2,2 km (Team Relay), 7,1km (Wegwedstrijd) of 8,6km (Tijdrit) voor hun kiezen.

Het parcours is gratis toegankelijk voor publiek. Het belooft het een mooi spektakel te worden. Kom langs!

Foto: UCI/Benavent
Foto: UCI/Benavent

Social media

Meer weten over de World Cup?Kijk op de Facebookpagina of de website van Cycling Drenthe!