Ode aan Emmen

Zaterdag 31 januari starten de Gemeentedichters Emmen met het poëzieproject ‘Ode aan Emmen’. Tussen 11.00 en 16.00 uur wordt een tiental deelnemers wegwijs gemaakt in de wondere wereld van poëzie door dichter/filosoof Renske Sinkgraven, oud-stadsdichter van Groningen. Wethouder Bouke Durk Wilms geeft om 11.00 uur het officiële startsein door een eigen geschreven gedicht voor te dragen.

Gemeentedichters

Met ‘Dichter in één dag’ worden de eerste stappen gezet voor de Ode aan Emmen. Het programma Ode aan Emmen telt vier samenhangende onderdelen: 'Dichter in een dag', 'Emmen in verzen', 'Gedichten in etalages' en 'Poëzie in de openbare ruimte'. Tijdens de opening op zaterdag 31 januari vertellen de gemeentedichters meer over deze deelprojecten.

In de gemeente Emmen is sinds 1 mei 2013 een groep gemeentedichters actief die om de beurt een gemeentegedicht schrijft. Op dit moment doen mee aan de poule van gemeentedichters: Berendy Gähler, Geja Casu, Coby de Jonge, Anna Hardonk, Joep van Ruiten, Bertus Beltman, Eddie Zinnemers, Klaas van der Meulen en Peter Veen.