MuziekTheater in de Grote Kerk

  • Emmen, De grote kerk

Muzikale theatervoorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Klik hier voor een eerste kennismaking met deze verhaalbrengers.

Het is een ontroerend, humorvol en oprecht theateronderzoek naar de dunne scheidslijn tussen normaal en gek. Wat zorgt ervoor dat de ene persoon wel aan de goede kant blijft en wie bepaalt wat de goede kant eigenlijk is?

Zoals maakster Nynka Delcour het zelf verwoord heeft: “Ik ging op reis, op zoek naar mezelf in die ander, en kom thuis met een koffer vol pieken en dalen. Onderweg ontmoette ik zes moedige mensen die hun vuile was buiten durven te hangen. Zodat de wind hun verhalen kan verspreiden. Verhalen over leven met een duiveltje op je schouder, de wereld willen redden, je nergens thuis voelen of het niet meer zien zitten, maar toch doorgaan… Ik vind mezelf terug met de vraag: waarom gaan zij over die grens, en ik nèt niet?”

Vind je het gek! is een voorstelling die uitnodigt tot reflectie en dialoog over leven met psychische kwetsbaarheid en het stigma dat hiermee gepaard gaat. Door de samenwerking met De Bagagedrager is er na de voorstelling ruimte om gericht in gesprek te gaan over deze onderwerpen door het project Theater met Bagage.

MuziekTheather 
De Grote Kerk, Emmen
Dinsdag 17 april

Aanvang 19:30 uur, de toegang is gratis.