Liederenprogramma 'onderweg' in de Grote Kerk

  • Grote Kerk Emmen
  • 17,50

Op uitnodiging van Stichting Grote Kerk Cultureel verzorgen mezzosopraan Judith Bouma en pianist Siebert Nix op zondag 8 april a.s. onder de titel ‘Onderweg’ een liederenprogramma in de Grote Kerk in Emmen. Op het programma staan Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler, Moravian Folk Poetry in Song van Janacek, L’invitation au Voyage van Duparc, Zigeunerlieder van Brahms, Des knaben Wunderhorn van Mahelr en I want to sing in opera van David, Arthurs en Kern.

Het concert begint om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 17,50 incl. pauzeconsumptie, voor Vrienden van Stichting Grote Kerk Cultureel €14,00. Kaarten zijn te bestellen via www.grotekerkcultureel.nl, via info@sgkc.nl of telefonisch bij het secretariaat, tel. 0591-621428/645180.

Judith Bouma was met haar warme stem reeds te horen in diverse oratioria en cantates. Zo zong zij o.a. de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Mozart, het Gloria van Vivaldi en de Johannes Passion van Bach. In het voorjaar van 2017 voerde Judith met sopraan Elselinde Buitenhuis en het Minerva Kwartet het Stabat Mater van Pergolesi en Die sieben letzte Worte van Haydn uit. Zij werkte mee aan koorproducties van het Groot Omroep Koor en Capella Frisiae. Hierbij werkte ze samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Simon Halsey, Hoite Pruiksma en Daniel Reuss. Met Ensemble Montagne werkt zij samen. Zo brachten zij opera-aria’s van o.a. Bizet, Mozart en Händel op het Noorderzonfestival 2017.