Lezing "Vader en zoon"

  • vanaf 14:00
  • 2,50

Wij lijken uiterlijk vaak op onze ouders of grootouders. Dat zien we dan niet alleen in ons uiterlijk maar ook in onze reacties en ons hele gedrag. Maar is dat gedrag alleen erfelijk, alleen genetisch bepaald of is het ook de invloed van de opvoeding, de omgeving?

Die vragen komen vaak voorbij in gesprekken: ‘wat maakt mij tot wat ik ben?’ ‘Wie ben ik?’

Ook Paul Marselje vraagt zich dat af en gaat op speurtocht in populairwetenschappelijk werk en op internet. Nieuwe publicaties hierover duikelen in een razendsnel tempo over elkaar heen; het valt moeilijk bij te houden. Het wordt er niet altijd duidelijker op, maar Marselje komt er verder mee en geeft zo nu en dan lezingen over zijn speurtocht. Behalve informatie komt ook zijn persoonlijke gevoel erbij nadrukkelijk aan bod. De veel gegeven lezing staat garant voor een boeiende middag zeker ook door de vele vragen en reacties uit de zaal.

 

De Haarlemse inleider (1950) is voorzitter van een eerstelijnszorg-maatschap en verder ook bestuurlijk actief in de vrijmetselarij, uitgeverij en kunstwereld. Hij is oud-wethouder van Haarlem en maakte (met name in zeventiger jaren) naam als singer-songwriter.

 

Zaterdag 25 november om 14.00 uur in Vrijmetselaarsloge ’t Schienvat, Klepel 1, 7811 KN Emmen

Kosten € 2,50 incl. koffie en een drankje