Koopzondag - Emmen goes eco

Op koopzondag 30 april vindt van 13.00 tot 17.00 uur de tweede editie van Emmen Goes Eco plaats op het Marktplein in het Centrum van Emmen. Met een Eco-fair, een Proefcircuit en een Kinderplein met creatieve activiteiten. 

Midden op het Marktplein vind je de Eco-Fair met allerlei ecologische, biologische, gerecyclede, lokale en fairtrade producten. Van de Emmense Dopper en Tony’s Chocolonely tot aan kleding en hippe lifestyle accessoires. Alle deelnemers komen uit Emmen en omgeving waaronder een tiental winkels uit het Centrum van Emmen. Zo presenteert bijvoorbeeld Ici Paris hun 2 eco-gecertificeerde verzorgingslijnen en C&A hun kledinglijn van Biokatoen. 

Aansluitend naast de Fair vind je verschillende duurzame auto’s zoals een Tesla, een waterstofauto en dit jaar ook een stoere Fisker! Of neem een kijkje in de mini-showroom met Pelletkachels. 

Nieuw dit jaar is het proefcircuit. Hier mag je zelf verschillende duurzame voertuigen uitproberen zoals een elektrische scooter, een
bakfiets of een ‘gekke’ fiets. 

Voor kinderen is er een Kinderplein met allerlei creatieve activiteiten met natuurlijke materialen. En een mini-circuit waar ze naar hartenlust fietsjes en voertuigen uit kunnen proberen. 

Jongeren Theatergroep Loods 13 is er dit jaar ook bij. Zij bereiden een Eco-Kleding-Performance voor met kleding van 3 deelnemers van de Eco-Fair. Zij zullen om 14.00 uur op een leuke manier deze duurzame kleding showen op het Marktplein. 

Wethouder Jisse Otter zal Emmen Goes Eco om 13.00 uur openen op het proefcircuit. We zijn benieuwd met welk voertuig hij dit gaat doen! 

Kijk voor meer informatie op www.emmengoeseco.nl.