Kom in de kas Klazienaveen

Kom in de Kas 2017 is in het tuinbouwgebied Klazienaveen op zaterdag 1 en zondag 2 april. Op zaterdag zijn de bedrijven geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Het groeit op achter het glas
De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Klazienaveen bij veertien bedrijven. De bedrijven zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Rozen zo ver je kunt kijken, wil je veel kleur dan zijn de kassen met perkplanten en Gerbera’s een aanrader. Select Breeding B.V is een rozenveredelaar waar men het proces hoe men tot nieuwe soorten komt kan horen en zien.
Op het bedrijf van Ron Peters is een grote bloemen- en plantententoonstelling, opgebouwd door de leerlingen van AOC De Groene Welle uit Zwolle.

Van alles te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven in een kinderwereld met springkussens. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een inter-actieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.  

Openingstijden
De openingstijden zijn zaterdag 1 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 2 april van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven. Op zaterdag 1 april vindt om 10.00 uur de officiële opening plaats door de nieuwe burgemeester van Emmen, de heer drs H. F. van Oosterhout.