Kim, Thom & Erwin Hoorweg e.a. - Gewoon Hoorweg (Anders Emmen)

Aanvang: 20:30 uur
Kaarten bestellen: kaart (€ 17,00 per stuk)

Speciaal voor AndersEmmen komen (vader) Erwin, Kim en Thom met een aangepast programma.

Erwin Hoorweg is een musicus die vanuit intuïtie en gevoel werkt. Componisten waarmee hij zich verwant voelt zijn: Thelonious Monk, J.S. Bach en Carla Bley. Hij vindt zijn inspiratiebron in het musiceren met anderen. Al spelende ontdekt hij bijvoorbeeld klankclusters die hem emotioneel raken, of ritmische patronen die uitnodigen tot experiment. Erwin zoekt daar vervolgens een melodie bij. Op andere momenten dringen zich tijdens het spelen contrasten aan hem op of bemerkt hij lacunes, elementen die hem inspireren tot verder zoeken en exploreren. Hij voegt verrassende elementen toe, door op Monkiaanse wijze, verschuivingen of wijzigingen aan te brengen in dat wat de musicus of luisteraar in de traditie verwacht.

Voor Erwin vormen gebonden elementen, zoals een gegeven musicus, een band, een bepaalde bezetting, een film of een vorm geen belemmering, maar eerder uitdagingen om tot creatieve oplossingen te komen. Hij voegt bij het componeren, elementen uit de jazz, pop, latin, impro en wereldmuziek toe, waardoor de compositie tijdelijk een andere energie krijgt. Energie die het publiek wakker schudt en waardoor een spannende mix van toegankelijke en grensverleggende muziek ontstaat.

Hij maakt gebruik van de instrumentatie-mogelijkheden die binnen een band aanwezig zijn. Hij prikkelt de musici door contrasten, verschuivingen en verschillen in dynamiek aan te brengen, daarmee de kans vergrotend dat de musici worden uitgedaagd een nieuw scala aan klankkleuren, mogelijkheden, dynamiek en diversiteit te ontdekken.

Kim Hoorweg:
In 2007 gaat haar carriere van start en debuteert ze als 14-jarige op het Amerikaanse jazzlabel Verve met de CD „Kim is Back”. Ze geeft dat jaar succesvolle optredens op het North Sea Jazz Festival en in de Heineken Music Hall met het Metropole Orkest en Trijntje Oosterhuis en toert langs 25 theaters met een eigen programma.

Peggy Lee - Met zangeres Catherine Russell bereidt ze zich in 2011 in New York voor op een tournee met The Houdini's en het repertoire van Peggy Lee. De CD „Why Don’t You Do Right” wordt in 2011 uitgebracht in Europa en Japan door Challenge Records. Tot mei 2013 was Kim meer dan 40 keer te zien met dit programma in theaters en op festivals.

Shirma Rouse - Een bijzondere samenwerking  van deze twee jonge maar o zo grand dames van de Nederlandse muziek . Naast een succesvolle theatertournee en een CD die in 2013 werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs treden beide dames in 2014 op met de bigband van Ilja Reijngoud in Lantaren Venster en het North Sea Jazzfestival.

Raul Midón - Na haar 2e CD ( met o.a. Candy Dulfer ) gehoord te hebben wordt Kim uitgenodigd door Raul Midón in de USA. Deze samenwerking resulteert in nieuwe stukken en een optreden op het Pulsation Festival in Nancy. Een album dat in het teken staat van deze unieke samenwerking is in voorbereiding. 

Thom Hoorweg:
Terwijl vader en jazzpianist Erwin Hoorweg (The Houdini's) met dochter Kim jazzstandards oefende aan de piano in de huiskamer, zat zoon Thom boven op zijn kamer bij platen van Steve Winwood weg te dromen en waande hij zich D'Angelo voor de spiegel. Zo blijkt want terwijl Kim zich een weg omhoog baant als gerespecteerd jazzzangeres, debuteert Thom nu met het kleurrijke neo-soulalbum Two Faced. Wat een familie! Een retestrak en gevarieerd album is Two Faced ook, waaraan de crème de la crème van de Nederlandse pop- en jazzwereld zijn medewerking aan verleende. Er wordt gezongen en gerapt door Hoorweg zelf en Guus van der Steen die ook hielp met de teksten. Het enige wat Two Faced enigszins ontbeert is, eh, soul. Hoorweg kan soepel zingen maar wil niet los komen en worstelt soms hoorbaar met zijn Engelse uitspraak. In zijn streven naar een perfecte productie doet Two Faced nog iets te gespannen aan. Maar Hoorweg is nauwelijks twintig en heeft de toekomst voor zich. (MR)

Even luisteren? Kim - Thom Erwin