Kenniscafé Emmen

  • vanaf 19:30
  • Gratis entree

Vorig jaar bleek dat inwoners van de gemeente Emmen tot de gelukkigste Nederlanders behoren. Maar waarom zijn we hier zo gelukkig? Wat is het dat de kwaliteit van leven in de gemeente zo positief beïnvloedt?                              

Het zijn vragen die zowel onderzoekers als beleidsmakers bezig houden. Want nu de gemeente Emmen met onder meer de centrumvernieuwing een aantal grote projecten heeft afgerond, is het hoog tijd om de blik weer naar voren te werpen. Waar moet de gemeente de komende jaren de accenten leggen om het ‘geluksgevoel’ vast te houden en te versterken? En welke kansen en onzekerheden komen voort uit alle demografische, economische, sociale, technologische, ecologische en politieke veranderingen?

In dit kenniscafé, dat in samenwerking met de gemeente Emmen is opgezet, staan deze vragen centraal. Onder leiding van de Emmer citymarketeer Dènis Assen en lector Albert Postma (foto rechts) van Stenden Hogeschool nemen we een kijkje in de toekomst. Daarbij krijgen bezoekers alle ruimte om mee te praten.

Dènis Assen is vanuit de Stichting Marketing Regio Emmen al enkele jaren betrokken bij de promotie van de gemeente. Hij zal de bezoeker in woord en beeld vertellen hoe Emmen er wat betreft imago en beleving voor staat.

Albert Postma is toekomstonderzoeker en scenarioplanner bij de het European Tourism Futures Institute van Stenden Hogeschool. Na zijn studie Sociale Geografie in Groningen werd hij projectleider naoorlogse wijken in Leeuwarden, waarna hij naar het hoger onderwijs overstapte. Sinds zijn benoeming tot lector in 2010 levert hij een bijdrage aan toekomst- en transitiegerichte projecten in binnen- en buitenland. In 2013 promoveerde hij bij de Rijksuniversiteit Groningen op een studie naar de acceptatie en tolerantie van bewoners jegens toerisme.

Het kenniscafé is te vinden in het Stenden college in de avond van 14 September om 19:30.