Kenniscafé Emmen: 3D Printen

  • PRO Emmen

Kenniscafé Emmen

De plek die iedereen de mogelijkheid biedt om in de vorm van een reeks lezingen, debatten of colleges op een toegankelijke manier kennis op te doen.

3D Printen: hype of realiteit?

Vrijwel iedereen heeft er van gehoord, maar slechts een handvol mensen heeft wel eens een exemplaar gezien: de 3D-printer. Het Kenniscafé Emmen brengt daar verandering in met een lezing die helemaal aan het driedimensionale printen is gewijd.

Hoewel de techniek al dertig jaar geleden werd ontwikkeld, duikt de 3D-printer pas de laatste jaren geregeld op in het nieuws. Wat te denken van de chirurg die een stuk schedelpan op maat liet printen voor een patiënte? Maar ook in de kunstwereld en architectuur wordt het apparaat al vaak gebruikt.
Is het nu een speeltje of een apparaat dat breed kan worden toegepast in de industrie en de medische wetenschap? En heeft iedereen binnen enkele jaren een 3D-printer in huis staan?

Het zijn vragen waar Anush Martirossian van het Amsterdamse platform Ground3D antwoord op geeft. Zij geeft uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van het 3D-printen en toont aan dat het apparaat in veel branches al niet meer is weg te denken. Vanzelfsprekend werpt ze ook een blik op de toekomst én geeft ze een aantal tips voor mensen die zelf eens een ontwerp zouden willen laten printen.

En wilt u wel eens een 3D-printer in actie zien? Het Kenniscafé heeft deze avond studenten van Stenden Hogeschool uitgenodigd om met hun 3D-printers demonstraties te geven.

Meld je aan via de website van Kenniscafé Emmen.