Kenniscafé Emmen

  • PRO Emmen

Kenniscafé Emmen

De plek die iedereen de mogelijkheid biedt om in de vorm van een reeks lezingen, debatten of colleges op een toegankelijke manier kennis op te doen.

ONTDEK DE MUZIEK

'Een avond met Roel en Vincent Grit'

Het Kenniscafé Emmen heeft Roel Grit en zijn zoon Vincent uitgenodigd voor een leerzame avond over muziek. Samen laten vader en zoon u in woord en geluid zien en horen dat muziektheorie niet saai hoeft te zijn. De bijeenkomst houdt het midden tussen een muzikale voorstelling, een geluidsshow en een hoorcollege over muziektheorie. Na deze bijeenkomst gaat u geheid anders naar muziek luisteren.

Roel Grit is in Emmen geboren en getogen en van beroep docent aan Stenden Hogeschool en schrijver. Hij publiceerde veel boeken over (project)management. Ook publiceerde hij het boek Ontdek de muziek over muziektheorie, waarop de avond bij het Kenniscafé is gebaseerd.

Zoon Vincent is begenadigd pianist/toetsenist. Hij speelde op 13-jarige leeftijd al op het North Sea Jazz Festival en studeerde later aan het conservatorium af met het eindcijfer 10 op zijn hoofdvak jazzpiano. Hij is muziekdocent en speelt zelf in verschillende bands.