Jubileum Cantorij Grote Kerk

De Cantorij van de Grote Kerk bestaat 25 jaar. Op zondag 8 februari tijdens  een feestelijke dienst (aanvang 10.00 uur) wordt hierbij stilgestaan. Voorganger is ds. Menso Rappoldt. De cantorij zingt de mooiste liederen uit haar oeuvre, aangevuld met nieuw werk. Zij wordt op professionele wijze gedirigeerd door Anton Stulp. Verder verlenen medewerking: Henk Stekelenburg en Etto Huizinga (orgel), Willemien de Jong (vleugel) en Martine Stulp (viool).

Sinds de oprichting in 1990 heeft de cantorij vele malen haar medewerking verleend aan diensten in en buiten de Grote Kerk.  Anno 2015 staat er nog steeds een enthousiaste groep van zo’n dertig zangers die met veel plezier aan de zondagse diensten meewerken.

Na afloop van de viering op 8 februari is er feestelijk koffiedrinken, en is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen met oud-leden, musici en de oud cantor-dirigenten Jan van Laar en Tonnis Bos. Tevens is er een doorlopende presentatie te zien met beelden uit 25 jaar cantorijgeschiedenis.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!