Internationale Vrouwendag in een nieuw jasje

  • gratis

Op zondag 8 maart wordt de Internationale Vrouwendag in Emmen groots gevierd bij Hotel Hampshire. Een middag boordevol leuke activiteiten, informatie, inspiratie, muziek en creativiteit. Van 13.30 tot 17.00 uur zijn alle vrouwen van harte uitgenodigd om deze dag samen te vieren.

Vrouw & Kracht

De vrouwendag vindt plaats in Hotel Hampshire in Emmen en is de toegang gratis (consumpties voor eigen rekening). Het thema van 2015 is Vrouw & Kracht.

Wethouder van Emancipatie Jisse Otter zal op 8 maart om 13.45 uur de Internationale Vrouwendag openen met een welkomstwoord. Gevolgd door een inspirerende peptalk. De Dansmariekes (van 6 tot 13 jaar oud)  uit Barger-Compascuum zorgen voor een spetterend optreden en het zangduo Sister Sister voor muziek. Tevens is het mogelijk om deel te nemen aan een workshops Djembe of buikdansen.

Wat is er nog meer te doen?

Op veler verzoek is er dit jaar een groot Make-Over Plein. Hier kun je je (gratis) laten verwennen. Haren stylen, wenkbrauwen epileren, handen en voeten laten verzorgen en nog veel meer. Contactclowns zorgen voor een lach en soms een traan en een vrolijke fotograaf zet je graag op de foto. Er zijn zo’n 30 stands aanwezig met volop informatie, inspiratie, creativiteit en spiritualiteit. Ook dit jaar zijn de politieke partijen vertegenwoordigd om in gesprek te gaan met de bezoekers. In de pauze en als afsluiting van de middag is er een loterij ten gunste van de Voedselbank.

Alette Jacobs

Ter herdenking aan Aletta Jacobs, boegbeeld van het feminisme, wordt er een prijs uitgereikt aan de bezoeker die op 8 maart komt met de mooiste of origineelste hoed.  

De Internationale Vrouwendag wordt sinds begin jaren 80 gevierd in Emmen. Jaarlijks slaan de leden van de 8 Maart Groep Emmen de handen ineen om, in samenwerking met de Gemeente Emmen, een inspirerend evenement neer te zetten voor vrouwen uit Zuid Oost Drenthe. ‘Ons doel is vrouwen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen’ aldus de 8 Maart Groep Emmen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.8maartgroepemmen.nl