Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart wordt de Internationale Vrouwendag in Emmen weer groots gevierd. Dit jaar zijn we te gast bij het Altlas Theater. Het thema van 2017 is BLIJ MET MIJ. Van  18.30 tot 22.30 uur is er een gevarieerd programma boordevol informatie, inspiratie, allerlei activiteiten en muziek. De toegang en alle activiteiten zijn gratis.

Om 19.15 uur wordt de Vrouwendag op een ludieke manier geopend in de Dagblad van het Noorden Zaal. Daarna zal wethouder Otter de winnaar van de Lies van Urk Prijs 2017 bekendmaken. Hiervoor zijn weer vele mooie initiatieven gericht op emancipatie en participatie genomineerd. De winnaar ontvangt een wisseltroffee en 1000 euro om te besteden aan de uitvoering van de activiteiten of om deze verder te ontwikkelen.

 Naast het programma in de zaal is er in de foyer van alles te doen. Zo kunnen bezoekers informatie opdoen bij Informatiestands, misschien een massage uitproberen op het Gezondheidsplein, een minireading doen in de Spiritualiteitstraat of zich laten verwennen in de Make-Over Corner. Ook dit jaar is de politiek weer aanwezig. Leden vanuit de Provinciale Staten zijn aanwezig met een interactieve activiteit gericht op 100 jaar kiesrecht voor vrouwen.

 

Een van de hoogtepunten van de avond is de Theatershow van Lisa Portengen. Een interactieve show vol inspiratie, humor en muziek. De avond wordt afgesloten met een verloting en muziek van Sister Sister.

De toegang tot de Vrouwendag en alle activiteiten zijn gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Parkeren kan gratis op het grote parkeerterrein voor het Atlas Theater en in de parkeergarage. De Dagblad van het Noorden Zaal is berekend op 300 personen. Dus als je gegarandeerd wilt zijn van een plekje, kom dan op tijd! 

Bij de ingang van het theater staan gastdames klaar om u te ontvangen en van informatie te voorzien. Alvast nieuwsgierig naar meer informatie? Neem een kijkje op www.8maartgroepemmen.nl

De Internationale Vrouwendag wordt sinds begin jaren ‘80 gevierd in Emmen. Jaarlijks slaan de leden van de 8 Maart Groep Emmen de handen ineen om een inspirerend evenement neer te zetten voor vrouwen uit Emmen en omgeving.