Tentoonstelling: Identitijd

  • Emmen, Centrum beeldendekunst Emmen

Identitijd is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject dat tegelijkertijd in Drenthe en Overijssel plaats vindt. Bij het CBK Emmen tonen circa honderd beeldend kunstenaars uit Drenthe hun werk rond de kunstwerken van vijf gerenommeerde kunstenaars. Deze Drentse boegbeelden zijn Wia van Dijk, Nirdosh Petra van Heesbeen, Tjibbe Hooghiemstra, Gabrielle Kroese en Peter Veen. De tentoonstelling is samengesteld door middel van open inschrijving. De deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars, liefhebbers als studenten.

Zaterdag 17 februari om 15.30 uur wordt de tentoonstelling geopend in het Centrum Beeldende Kunst in Emmen door Peter Veen en Tjibbe Hooghiemstra, twee van de boegbeelden van het project.

De tentoonstelling Identitijd geeft een mooi beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Drenthe. Een jury kiest uit de tentoonstelling negen bijzondere of opvallende werken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een masterclass-traject. Ook het publiek kan een favoriet kunstwerk kiezen. De publieksfavoriet ontvangt het tiende ticket voor het masterclass-traject. Op zondag 8 april worden om 15.30 uur de winnaars bekendgemaakt bij het CBK Emmen, u bent ook hierbij van harte welkom.

In Zaal Zuid Kunstpodium Hengelo vindt tegelijkertijd een soortgelijk traject met tentoonstelling plaats voor de Overijsselse deelnemers aan Identitijd. Deze tentoonstelling is van 2 februari tot 10 maart te zien.

Waar?
Centrum beeldendekunst Emmen,
Ermerweg 88B, 7812 BG Emmen


Wanneer?
identitijd – werken van drentse kunstenaars
17 februari t/m 8 april 2018
Grote Zaal en Kleine Zaal van het CBK Emmen