Historische sportvaond

  • vanaf 18:30
  • 2,50

Op donderdag 9 november organiseert Historisch Klazienaveen in samenwerking met de Bibliotheek Klazienaveen een historische avond met de indrukwekkende Klazienaveense sportgeschiedenis als onderwerp. De avond wordt gehouden in de kantine van het Esdal College (ingang via de bibliotheek) en begint om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Kaarten à € 2,50 (inclusief koffie) kunnen van tevoren worden gehaald in de bibliotheek in Klazienaveen. De presentatie is in handen van Gerrie van der Veen en Jans Jagt. De muzikale  omlijsting wordt verzorgd door het duo Sendi en Thom Wessel uit Klazienaveen.

De belangstelling voor de historische sportavond, waarin de 100-jarige sportgeschiedenis van Klazienaveen centraal staat, is erg groot. Het is dan ook een geschiedenis met uiteenlopende sporten zowel in individueel als in clubverband. 

Naast de presentatie van de sportgeschiedenis van Klazienaveen, staan ook twee Europa Cups, wereldkampioenbekers, Olympische medailles en andere attributen op het podium. Voormalig kernschaatsploeglid Egbert Post heeft te kennen gegeven deze avond naar Klazienaveen te komen, evenals de selectie van de betaald voetbal periode  van Zwartemeer/Sc Drente.

 

Klik hier voor een grote afbeelding.