Highland Games

De Highland Games traditie van Rugbyclub Emmen gaan niet zo ver terug als die van de Schotten, echter is men alweer druk bezig het op zaterdag 20 mei 2017 voor de 29e keer te organiseren! 

De Highland Games van Rugbyclub Emmen is een evenement wat zich richt op een breed deelnemersveld, variërend van sport- en buurtverenigingen, bedrijven, cafés en vriendenclubs uit Emmen maar ook uit de aanliggende dorpen, ook doen er regelmatig teams uit andere delen van het land mee.

Elk team doet mee met een eigen doel of verwachting. In de loop der jaren hebben we een groep vaste deelnemers mogen ontvangen, waarbij je kunt zien dat de kracht en behendigheid in de onderdelen flink toegenomen zijn. De onderdelen zijn op het rugbyveld uitgezet. Enkele onderdelen zijn o.a. paal werpen en stenen tillen. Een ware krachtmeting, waarop menigeen zich verkijkt. Een van de vaste publiekstrekkers is het paalduwen, of het zgn. 'King of the Ring'. Door middel van een paal moeten 2 teams elkaar uit de cirkel proberen te duwen. 

Foto's van de highland games komen zo snel mogelijk op onze website en onze Facebook pagina. Alvast liken dus!

Als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen kun je ons bereiken op dit adres: highlandgames@rugbyclubemmen.nl.
of bellen naar Gerben vd Ploeg: 06-48930576.