Grote Kerk Emmen: TONEELSTUK OVER ANNE ZERNIKE

"Anne Zernike, de eerste vrouw in het wondere ambt"

Eénakter door Korneel Roosma

Op 12 februari 2015 wordt het toneelstuk ‘een vrouw in het wondere ambt’ opgevoerd in de Grote Kerk van Emmen. Het was in 2011 100 jaar geleden dat Anne Zernike als eerste vrouwelijke predikant in Nederland bevestigd werd in de Doopsgezinde Gemeente Bovenknijpe.

 Een vrouw op de preekstoel was een bezienswaardigheid in 1911. Halve dorpen liepen er voor uit als Anne Zernike preekte. Het kwam in de krant en af en toe kreeg ze een anonieme brief om haar te wijzen op de tekst van Paulus, dat vrouwen moeten zwijgen in de gemeente. Maar ze zweeg niet..

 In het kader van het Doopsgezinde jubileum- en gedenkjaar 2011 schreef Korneel Roosma- de Vries deze éénakter over het leven en werk van deze bijzondere vrouw. Zij toert daar  mee door het land. De commissie Geloof, Cultuur en Samenleving van de Grote Kerk heeft het stuk naar Emmen gehaald.

informatie

De éénakter wordt gespeeld op donderdag 12 februari 2015, in de Grote Kerk op het Marktplein, aanvang 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.
Toegangskaarten verkrijgbaar in voorverkoop bij Boekhandel Vermeer in de Noorderstraat en bij Tourist Info aan de Hoofdstraat.
Toegangsprijs in voorverkoop €7,50, ’s avonds in de kerk €8,50 inclusief consumptie.
U kunt ook reserveren door een mail te sturen naar: cgcs@grotekerkemmen.nl.