GreenDrinks @ Thermen & Wellness Anholts

Locatie: Europaweg 191, 7761 AE Schoonebeek
Tijd: 16:45 - 19:00 uur 

Maandelijks wordt een "GreenDrinks” georganiseerd bij een organisatie die zich op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil presenteren en deelnemers een “kijkje laat nemen in de keuken van een ander”. Op donderdag 11 mei 2017 zijn we te gast bij Thermen & Wellness Anholts in Schoonebeek.

Thermen & Wellness Anholts is gevestigd in het prachtige beekdal-landschap van het oliedorp Schoonebeek. Dit familiebedrijf is op het moment één van de meest bekende thermencentra van Noord-Nederland. Gasten kunnen hier genieten van een dagje ontspanning en wellness. Sinds kort kan dit zelfs op duurzame wijze! De warmte van met name de baden en de douches én de verwarming van het gebouw komt namelijk van regionale houtsnippers.
Anholts zocht een manier om het gasverbruik te reduceren en vond hierin INST. uit Noord- Sleen en Snipperhout uit Gasselte als partners. Snipperhout levert als innovatief bedrijf duurzame warmte aan Anholts waardoor dit thermencentrum geheel is ontzorgd en uitsluitend betaalt voor de afgeleverde warmte. Met een houtsnippergestookte cv-ketel wordt Anholts voorzien van deze duurzame warmte. De benodigde houtsnippers zijn afkomstig van snoeiwerkzaamheden in de regio. INST. ontwierp en installeerde de houtsnipperinstallatie, waardoor het gasverbruik met maar liefst 70-75% is gereduceerd. Naast de besparing op het gas levert de overstap ook een substantieel financieel voordeel op.
Een prachtig voorbeeld van een lokale samenwerking waarin het leveren van duurzame warmte centraal staat.

Programma:
16:45 uur Inloop en ontvangst (let op: we gaan de sauna NIET in).
17:00 uur Welkom.
17:05 uur Presentatie Anholts, INST. en Snipperhout over en bij de houtsnipperinstallatie.
Aansluitend GreenDrinks met hapjes en drankjes om de contacten met uw bestaande relaties te verstevigen en er nieuwe aan toe te voegen.
19:00 uur Einde.

Hoe aan te melden?
Nieuwsgierig naar de samenwerking tussen Anholts, INST. en Snipperhout en hun visie en ervaring met betrekking tot de nieuwe insteek “Product as a service”, waarin klanten niet voor de middelen betalen, maar voor de service (warmte) die zij nodig hebben?
Meldt u dan via mail aan bij info@greendrinkszod.nl.
Het maximum aantal deelnemers is vooralsnog gesteld op 50, dus wees er snel bij, want
VOL=VOL en . . . . zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.