GreenDrinks @ Stenden Hogeschool in het kader van afronding Minor studie “Green Logistics”

Namens Educohof wordt maandelijks een "GreenDrinks” georganiseerd bij bedrijven of organisaties die zich op het gebied van duurzaamheid willen presenteren. Het is bijna traditie, dat in juni de afronding van de Minor studie Green Logistics met een “GreenDay” en een “GreenDrinks” wordt afgesloten. Namens Educohof nodig ik u van harte uit voor een GreenDrinks bij Stenden Hogeschool.

In 2013 en 2014 werd de opleiding afgerond met een vergelijkend onderzoek op de “mate van duurzaamheid” binnen een aantal regionale bedrijven. De onderneming, die als “beste” scoorde, kreeg tijdens een bijeenkomst een Award uitgereikt.

In 2015 is het vergelijkende onderzoek vervangen door een bedrijfsgerichter opzet. Studenten zijn in kleine groepjes ingezet als “consultant/onderzoeker” op een probleem of uitdaging binnen een onderneming. Met de koppeling van 1 vast groepje aan 1 onderneming werden kennis en skills van de studenten effectiever ingezet, is het nut voor het bedrijf groter en werd de Minor-opleiding naar een hoger niveau gebracht.

De studenten kregen als invulling van de laatste maanden van hun studie een specifiek programma binnen het EcomLab, waarin de theoretische kennis en vele gastcolleges worden ingezet in een praktijkopdracht. “Zoek een oplossing voor een vraag/probleem in het bedrijf, dat Stenden daartoe opdracht verleende”.

Drie bedrijven maakten gebruik gemaakt van het aanbod om de Stenden studenten een casus aan te bieden om te onderzoeken;
- Spectrum Brands, Coevorden,
- Hoornstra Aannemingsmaatschappij N.V., Nieuw Buinen en
- H&P Moulding, Emmen.

Op 11 juni presenteren de studenten de resultaten van hun onderzoeken bij de 3 genoemde bedrijven. Dat vindt plaats in een gecombineerde sessie met de “Human Capital Tafel Logistiek”. Ook de deelnemende bedrijven zullen daaraan meewerken. De voertaal van de bijeenkomst is, gelet op de internationale herkomst van de studenten Engels.

Programma:

16:45 uur
Gezamenlijk ontvangst van deelnemers vanuit Human Capital Tafel Logistiek (HCTL) en van GreenDrinks. Welkom door Emile Zirkzee, teamleider opleiding Logistiek & Economie van Stenden Hogeschool.

17:05 uur
Introductie van de Minor Green Logistics nieuwe stijl, presentatie van de 3 groepen en ervaringen en bevindingen van vertegenwoordigers van Spectrum, Hoornstra en H&P Moulding.

18:00 uur
GreenDrinks hapjes en drankjes met ruime gelegenheid om de banden met uw bestaande relaties te verstevigen en nieuwe relaties aan uw netwerk toe te voegen.

18:00 uur
Voor HCTL-deelnemers presenteert Matthias Olthaar “Green Strategy”. GreenDrinks deelnemers kunnen daar desgewenst bij aanschuiven. Matthias Olthaar is docent en onderzoeker aan de Stenden Hogeschool. In september promoveert hij in de wetenschap op zijn onderzoek naar verduurzaming van landbouwketens vanuit Afrika. Vanuit zijn rol als docent en onderzoeker is hij gespecialiseerd in het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor de concurrentiepositie van bedrijven.

18:30 uur
Afronding GreenDrinks (gezamenlijk)

Hoe aan te melden?

Nieuwsgierig naar de nieuwe invulling van de Minor, de resultaten van de eerste groepen en de bevindingen van de 3 bedrijven? Overweegt u om volgend jaar studenten voor een logistiek probleem binnen uw bedrijf in zetten en wilt u daar meer informatie over? Nieuwsgierig ook naar wat Stenden Hogeschool voor u, voor uw bedrijf of instelling kan betekenen?

Meld u dan via een mail aan bij greendrinkszod@ziggo.nl. Het maximum aantal deelnemers is vooralsnog gesteld op 80.

Wij hopen u op donderdag 11 juni 2015 te mogen begroeten bij:
Kennispoort Drenthe/Stenden Hogeschool
Van Schaikweg 94 in Emmen