Greendrinks bij opbouw Retropop

Maandelijks wordt een "GreenDrinks” georganiseerd bij een organisatie die zich op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil presenteren en deelnemers een “kijkje laat nemen in de keuken van een ander”.

Op donderdag 8 juni 2017 zijn we te gast bij:

Retropop

Jaarlijks trekken duizenden muziekliefhebbers naar Emmen om het Retropop festival te bezoeken. Dit festival voert de bezoekers mee terug naar de jaren 70, 80 en 90. Door de muziek en bijbehorende sfeer op het festivalterrein. De beleving van de bezoekers (17.500 in 2016) staat tijdens deze dag voorop.

Tijdens deze GreenDrinks neemt organisator Johan Lubbers ons mee voor een kijkje achter de schermen. Retropop wil de komende jaren het festival verduurzamen. Tijdens de rondleiding zal Johan vertellen welke eerste stappen er zijn gezet en waar kansen liggen voor de toekomst.

Op een aantal vlakken wijkt deze GreenDrinks behoorlijk af van het “reguliere”. We zitten namelijk midden in de opbouwperiode van het event. Sterker nog, na de GreenDrinks heeft de organisatie nog maar één dag om alles voor retro-zaterdag 10 juni klaar te krijgen. Een grote ploeg mensen (bijna 200!) is daar heel druk mee en zij eten om 17:30 uur en dan moet de GreenDrinks dus ook afgelopen zijn, om het bouwproces niet te verstoren. We beginnen daarom ook een uur eerder, inloop om 15:45 uur. Verder moet het aantal deelnemers uit veiligheidsoverwegingen toch worden beperkt tot maximaal 50!

Programma:

15:45 uur Inloop (zonder koffie/thee)

16:00 uur Rondleiding over het terrein met toelichting van Johan Lubbers.

Aansluitend GreenDrinks netwerkgelegenheid met koffie, thee en een drankje.

17:30 uur Einde.

 

Hoe aan te melden?

Nieuwsgierig waar kansen liggen om volgend jaar Retropop verder te verduurzamen en mogelijk daaraan mede invulling te geven? Meldt u dan via mail aan bij info@greendrinkszod.nl.

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 50, dus wees er snel bij, want VOL=VOL en zoals bekend, leden hebben een preferente positie bij aanmelding.

Wij zien er naar uit u op donderdag 8 juni te begroeten op het festival terrein van Retropop.

Parkeren kan op/bij de ingang naar “De Kleine Rietplas”. Er zal een verkeersregelaar staan om de auto’s naar de juiste plek te dirigeren. Vervolgens is het een kleine 300 meter lopen naar het terrein. TomTom-adres: Kleine Rietplas-1, 7827 XZ, Emmen.Waarschijnlijk zal dan ook al de bewegwijzering zijn aangebracht en dan is het een kwestie van de bordjes volgen met P-crew parkeerplaats. Dit wordt aangegeven bij alle toegangswegen naar de wijk Rietlanden.