Giardino Musicale

  • vanaf 15:00
  • Grote Kerk, Emmen
  • 17,50

Het barokensemble Giardino Musicale verzorgt op zondag 21 januari 2018 om 15.00 uur een concert in de Grote Kerk in Emmen. Het ensemble bestaat uit Kim Stockx-blokfluiten en fagot, Elske Tinbergen-barokcello en basviool en Jérome Brodin-klavecimbel. Het programma ‘Oh Nederland’ bestaat uit werken van de 16e tot de 18e eeuw van o.a. Nicolaus a Kempis, Alexis Magito, Unico van Wassenaer, Pieter Dircksz Pers en Jan Pieterszoon Sweelinck.

Kaarten à € 17,50 (voor Vrienden van Stichting Grote Kerk Cultureel € 14,00) kunnen worden besteld via info@sgkc.nl. of telefonisch bij het secretariaat, 0591-645180/621428.

 

'Giardino Musicale' staat voor een tuin vol muzikale bloemen.

Grote spectaculaire bloemen, en ook heel kleine, tere exemplaren.

Een grote variatie aan contrasterende en harmoniërende kleuren en verschijningsvormen.

 

Het internationale barokensemble  Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen.

Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.

Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d'amore en basblokfluit), en wordt de muzikale beleving geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, 'spicy details' en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Giardino Musicale in grote(re) bezetting werkt regelmatig samen met dirigenten Arjen J.A. Uitbeijerse (Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus, Psallite Deo) en Patrick van der Linden (professioneel Kamerkoor Ars Musica, Toonkunstkoor Wageningen). Haar tiende concertseizoen heeft Giardino Musicale gevierd met o.a. de uitvoering van een van de hoogtepunten uit de Barok: de Hohe Messe van J.S.Bach.

Kim Stockx
Kim Stockx
Elske Tinbergen
Elske Tinbergen
Jerome Brodin
Jerome Brodin