Gevolgen van echtscheiding voor kinderen

  • vanaf 19:30
  • Gratis

Samen uit Elkaar geeft een lezing over de gevolgen van echtscheiding voor kinderen. Deze lezing wordt op woensdag 30 november (19.30 uur) in de bibliotheek van Klazienaveen en op woensdag 7 december (20.00 uur) a.s. in de bibliotheek van Emmen aangeboden. Beide lezingen zijn gratis bij te wonen.

Wanneer kinderen en jongeren te maken krijgen met de scheiding van hun ouders, lijkt het vaak dat volwassenen hierin centraal staan. Immers het is een besluit van hen: Zij die ooit besloten om te trouwen besluiten nu om de relatie te stoppen.

Terwijl ouders al langer bezig zijn met de voorbereidingen van de echtscheiding, komt het nieuws bij de kinderen vaak geheel onverwachts.

Wat betekent dit voor het kind? en hoe kan je als ouder je kinderen goed op weg helpen in deze vaak moeilijke tijd naar een nieuwe toekomst? 

Hoe dan ook: De scheiding van de ouders heeft altijd impact op het kind. Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan: Hoe kinderen en jongeren van gescheiden ouders omgaan met de verandering in hun leven.

Belangrijk is dat een kind in periode van een scheiding (en daarna) met heel veel vragen, angsten, emoties en onzekerheden te maken kan hebben. Een kind kan dit niet makkelijk uiten in een tijd waarin de ouders het ook moeilijk hebben.

Ouders en personen uit de directe omgeving kunnen veel voor kinderen betekenen en er aan bijdragen dat de negatieve gevolgen van echtscheiding zoveel mogelijk beperkt blijven.

De lezing wordt verzorgd door Sasja Kinds- van Dijk van ‘Bij Sasja Coaching’.

Zij begeleidt in haar praktijk ouders en kinderen die te maken hebben met een scheiding.