Galerie van stien

Geïntereseerd in kunst?

Van verstilde Ierse landschappen tot intrigerende glasbeelden, van katten en kattekoppen  tot vogelnestjes. Voorjaarswerken bij Galerie Van Strien.  Van 5 maart  t/m 30 april. Welkom op de openingsborrel zondag 5 maart 15.00 uur.

Preview zaterdag 4 maart 13-17 uur.

www.galerievanstrien.nl

Groot in het kleine. Dat kun je wel zeggen van het werk van de in 2013 aan de Minerva Academie afgestudeerde Irene Veltman. Liefdevol geschilderd of getekend.  Klein maar fijn.

Spelen met zand en water aan het strand. Daar begon het mee voor Erna Futselaar, nog steeds met de handen in zand, water en klei, maar nu in haar  atelier. En met een eigen verhaal. Geïnspireerd door indrukken, ervaringen en culturen uit de hele wereld. Nu laat ze haar  sieraden zien. In het najaar komt ze met een collectie keramische beelden.

Marianne Stam beoefent de zeldzame, uiterst bewerkelijke mezzotint-techniek die als geen andere grafische techniek de kunstenaar in staat stelt om heel nauwkeurig met overlopende grijswaarden en intense kleuren te werken. In het voorjaar van 2016 nam ze deel aan onze vogeltentoonstelling. Nu krijgen we  vooral poezen te zien. Met nog een enkel vogeltje en wat vogelveertjes...

Het werk van schilder en glaskunstenaar Trijnie Möhlmann toont met een vrij hoge mate van abstractie en in stralende kleuren  vormen en contouren van menselijke gestalten.

Reinder Ourensma zocht een zomer lang de woeste Ierse westkust op. Om bij te komen. Nu is hij daar iedere zomer te vinden. Reizen naar vervlogen tijden.  Als dat eens kon…!  Ja! Dat kan daar zomaar. Via oeroude, met stenen muren gemarkeerde slingerpaden van ergens naar nergens. Stenen spreken, dat hebben wel eens vaker gehoord. Deze stenen, deze landschappen doen dat. Voor wie er oren naar heeft tenminste. Eeuwenoude verhalen. Gestolde herinneringen. De magie van Ierland.