Full Colour Festival

Op 9 juli 2017 wordt alweer het 24ste Full Colour Festival gehouden op het Raadhuisplein en het Marktplein in Emmen. Het Full Colour Festival is een jaarlijks multicultureel festival in Emmen centrum, met muziek, dans en eten van over de hele wereld. Een belangrijk aspect op het Full Colour Festival is de aandacht voor de rechten van de mens en ontwikkelingssamenwerking. Diverse organisaties en instanties zullen zich graag aan u presenteren en voorlichting geven over hetgeen zich afspeelt in de wereld op hun werkterrein.

Artiesten
Vanaf 12.00 uur is er een keur aan artiesten te bewonderen op de podia op het Raadhuisplein, zoals de Big Band Emmen met een speciaal repertoire, de Los Bomberos (salsa), The Roosterz (reggae), het Streetparade Orkest (Schots Piper Corps) uit Groningen, de Molukse band Bersama en Jacob Nathan Dillen, die Joodse muziek voor u zal spelen. Op het Marktplein draait DJ Rinaldo Latijns-Amerikaanse muziek onder de koepel. Dilana Smith, bekend van The Voice of Holland, is de hoofdact van deze 24ste editie van het Full Colour Festival. Zij zal speciaal voor het Full Colour Festival haar repertoire aanpassen.

Markt
Ook is er een uitgebreide foodmarkt, u kunt van diverse gerechten uit verschillende landen genieten en uiteraard is er de mogelijkheid om uw dorst te lessen. Op het Raadhuisplein worden verder producten verkocht die vaak handgemaakt zijn en afkomstig uit Afrika en Europa, het betreft hier kleding en accessoires.

Thema 2017
Het thema in 2017 is duurzaamheid, er is speciale aandacht voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Maar er wordt ook voorlichting gegeven over zonnepanelen, zonneboilers in combinatie met een palletkachel en andere houtkachels en het reinigen van zonnepanelen. Dit alles vindt plaats op het Marktplein.

Kinderactiviteiten
Ook zijn er dit jaar weer volop kinderactiviteiten op het Marktplein te beleven. Er worden onder andere kinderspelen en demonstraties dans en muziek gegeven, ook kunnen de ouders genieten van een kopje koffie of thee.

Topcompetitie individuele tijdrit
Gelijktijdig met het Full Colour Festival wordt er door JansenEventSportmanagement, in samenwerking met de Gemeente en de WSV Emmen, een Topcompetitie individuele tijdrit georganiseerd met start op het Raadhuisplein en finish voor de Hondsrugtunnel. Hierbij komen ongeveer 100 topamateurs/semiprof wielrenners aan de start voor een ronde tegen de klok van 27 kilometer rond Emmen. De Topcompetitie bestaat uit meerdere wedstrijden in Nederland en is voor vele wielrenners een opstap naar de profs.Het bestuur van het Full Colour Festival en de organisatie van de Topcompetitie individuele tijdrit verheugen zich op de medewerking en samenwerking met elkaar, wat zeker een meerwaarde betekent voor beide evenementen.Het bestuur en alle vrijwilligers hopen op mooi weer en wensen u nu alvast een heel mooi Full Colour Festival.