Fototentoonstelling MIJN geZICHT

  • Bij Maarten Oogmode

Wat ziet iemand die slechtziend is? Op die vraag geeft de rondreizende tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’ antwoord. De tentoonstelling is in het kader van de OogzorgWeken van Bij Maarten in Emmen te zien. Voor de tentoonstelling MIJN geZICHT maakte Murk Schaafsma portretfoto’s van mensen met een oogziekte of visuele beperking. Ook besprak hij wat ze zien en verbeeldde hij hun zicht. Twintig portretten zijn opgenomen in deze tentoonstelling en in een boek. Bij iedere foto vertelt de geportretteerde een persoonlijk verhaal dat tijdens de tentoonstelling via audio te beluisteren is.
Met de portretten willen fotograaf Murk Schaafsma samen met ‘het Oogfonds’ meer begrip creëren voor de snel groeiende groep oogpatiënten en mensen met een visuele beperking in Nederland. De tentoonstelling is van 1 tot en met 15 november te zien Bij Maarten aan de Noorderstraat 36. 

Positieve mensen

Murk Schaafsma: “MIJN geZICHT staat vol positieve mensen. Mensen met oogaandoeningen, mensen die slecht tot (heel) weinig zien. Mensen waar ik begrip voor wil. Ik wil laten zien wat ze zien en wat ze niet zien. Gewone mensen zoals jij en ik, die je op straat tegenkomt en waar je zo op het eerste oog niets aan ziet.”

Foto: Rowan Rademaker (c)
Foto: Rowan Rademaker (c)