First Lego League wedstrijd

Voor de vijfde keer op rij organiseert Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Zuid Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 12 december een prachtig LEGO evenement van met deelname van veel schoolteams uit de regio.

 Het thema van FIRST LEGO League is dit jaar ‘Afval en het sorteren tot hergebruik’. In het hele land gaan in totaal 623 teams, verspreid over 28 regiofinales (waarvan Drenthe College één is) met elkaar de sportieve strijd aan. Bij dit evenement strijden verschillende voortgezet onderwijs scholen tegen elkaar met zelf gebouwde robots van LEGO. Naast deze wedstrijden zijn er ook nog verschillende activiteiten te doen die te maken hebben met LEGO en techniek. Zo zijn er verschillende soorten laboratorium proefjes, technische proefjes met de studenten van Science on Tour van Universiteit Twente, heuse battles met LEGO Robot voor bezoekers om naar te kijken, natuurlijk zelf bouwen de hoogste toren bouwen met LEGO Soft Bricks en een vrachtwagen van de ’Alles is Techniek Experience’.

Op zaterdag 12 december 2015 van 9.30 tot 16.00 uur vindt de Regionale FIRST LEGO League plaats in Emmen, locatie Van Schaikweg 98 van Drenthe College. Deze dag staat in het teken staan van de regionale rondes. In Emmen strijden twaalf teams. De winnaar van deze ronde gaat door naar de Benelux finale die komend jaar plaats vindt op zaterdag 30 januari 2016 in Venlo. Kom je daarvan als winnaar uit de bus dan mag je deelnemen aan de driedaagse wereldwijde finale in St. Louis (VS) van 27 tot 30 april 2016.

Wereldwijd daagt de FIRST LEGO League meer dan 233.000 kinderen uit in de leeftijd 9 tot en met 15 jaar uit in meer dan 80 landen.
Publiek en supporters van deelnemers zijn zaterdag 12 december van harte welkom, de entree is geheel gratis en er zijn leuke dingen te doen.

Over Drenthe College

Drenthe college is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn, Assen, Emmen en Meppel.