Expositie: Over ambacht en vrije expressie

  • Centrum Beeldende Kunst, Emmen

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan presenteerde de Stichting Keramisten Noord Nederland tijdens de opening van de expositie Over ambacht en vrije expressie in het Centrum Beeldende Kunst Emmen op zaterdag 7 april het jubileumboekje.

In deze jubileumgids is niet alleen het werk vertegenwoordigd van de honderd keramisten die deelnemen  aan de tentoonstelling bij het Centrum beeldende Kunst Emmen, maar ook het werk van de overige aangesloten leden. Op de expostie ziet u keramisch werk in vele verschillende technieken. Naast potten en schalen zijn bijvoorbeeld ook handgevormde figuren en uit platen klei opgebouwde werken te zien.

De SKNN is in 1988 opgericht om de belangen van keramisten in Noord en Oost Nederland te behartigen. De stichting organiseert exposities, lezingen, workshops, excursies en een tweejaarlijks filmfestival over klei. Elke drie jaar brengt de SKNN een keramiekgids uit, nu verschijnt de elfde editie.  Bij de SKNN zijn 170  keramisten uit Noord en Oost Nederland aangesloten. Via de website van de SKNN kunnen alle aangesloten leden hun werk presenteren met foto’s en informatie over hun werk en werkwijze.

www.sknn-keramiek.nl