Expositie Losgezongen

  • de Grote Kerk


Harry van der woud en Margot KleinTiessink exposeren in de Grote Kerk te Emmen van 20 september 2014 tot 13 december 2014. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 20 september om 16:00 uur.Harry van der Woud

Harry van der Woud is geboren in Leeuwarden (1963) en woont en werkt in Amsterdam. Zijn werk, hoewel realistisch van aard - waar een gedegen opleiding aan Academie Minerva te Groningen debet aan is - is veeleer geworteld in het conceptueel realisme. Een kunststroming waarbij het idee centraal staat als uitgangspunt voor een kunstwerk. De zelfportretten die hij maakt staan telkens in een andere context. Hij geeft zijn eigen visie weer in een eigenzinnige beeldtaal. Dat wat niet tastbaar lijkt te zijn is juist sterk aanwezig in zijn werk. Ook magisch realistische elementen zijn het werk niet vreemd, onder die noemer werd het werk eerder dit jaar tentoongesteld in het Pushkin Museum of Fine Arts te Moskou samen met de door hem zeer gewaardeerde schilders Barend Blankert en Pyke Koch.

Het werk was eerder te zien bij diverse galerieën in Nederland, o.a. in Amsterdam en Groningen en daar buiten, onder meer in Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.

http://www.harryvanderwoud.nl/

Margot KleinTiessink

Margot KleinTiessink is geboren in Meppel (1961) en woont en werkt in Amsterdam, een groot deel van haar jeugd bracht zij door in Emmen. Zij volgde haar opleiding eveneens aan Academie Minerva.

Haar werk is een samensmelting van meerdere beelden over elkaar waardoor een bijzonder twee dimensionaal beeld ontstaat. Rode draad is het verlangen naar wat was, is en kan zijn. Fictie als herinnering, herinnering als fictie. De fijnheid en precisie van haar werk wordt verhoogd door de emotie die zichtbaar wordt.

Haar schilderijen werden in het recente verleden onder andere tentoongesteld in Den Helder, Rotterdam en Den Haag en zijn via een uitwisseling te zien geweest in Jakarta en Yogyakarta. Het werk is opgenomen in meerdere particuliere collecties.

http://www.artolive.nl/kunst/652-margot-kleintiessink/?sort=price-asc
http://www.saatchionline.com/wilhelmina