Emmer blaasmuziekfestival

Op zaterdag 30 mei vindt in het kader van Emmen, de culturele gemeente 2015-2016 het Emmer blaasfestival plaats. Van 11 tot 17 uur spelen de Hafabra-orkesten (harmonie- en fanfare orkesten) op 3 podia in Emmen centrum: Hoofdpodium Marktplein/Hoofdstraat, Noorderplein, Matissepassage. In de Matissepassage zijn drumbands actief.

Er zijn 15 muziek orkesten die allen een mini concert gaan geven op de 3 plaatsen in het centrum van Emmen. Verder zullen er in de Grote Kerk  3 jeugdorkesten een concert geven en zullen er informatie-stands aanwezig zijn voor het spelen op een blaasinstrument en/of slagwerk .

Meer informatie: www.harmonieeuterpe.nl

HaFaBra

In Zuid Oost Drenthe bestaan van oudsher veel harmonie- en fanfare orkesten in de dorpen en de steden. Veel muzikanten zijn lid van deze verenigingen, vaak van generatie op generatie. Zij treden op tijdens officiële gelegenheden zoals Koningsdag en 4 en 5 mei of als er lokaal aanleiding toe is. Ze verzorgen serenades aan huis en verlenen zij muzikale ondersteuning tijdens bijvoorbeeld de avondvierdaagse. 

Meer informatie op
de website van de Kunstbeweging.