Expositie Eerst kijken, dan zien

Tentoonstelling

Roelof de Roo 35 jaar kunstenaar

Op zaterdag 11 maart opende Peter van Strien om 15.30 uur de tentoonstelling 'Eerst kijken, dan zien'.

Bezoekadres: De Fabriek - Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen

Roelof de Roo (1944) schildert al 35 jaar voornamelijk stemmingsbeelden van grote steden zoals Kopenhagen, Amsterdam of Berlijn. Terugkerende motieven zijn avondstilte, verlaten stations, gevelweerspiegelingen, schemeruur, kortom, vluchtige momenten, waaruit het bestaan is opgebouwd. Ogenblikken, waarin het moment van de dag, het jaargetijde, het licht en het weertype een grote rol spelen.

Invloeden van magisch realisme en de nieuwe zakelijkheid zijn in zijn werk duidelijk waarneembaar, maar ook de sfeer die we aantreffen in de Scandinavische schilderkunst. Het Nordisk Lys (het Licht van het Noorden) is nadrukkelijk aanwezig. De stilte en het meestal ontbreken van mensen zijn terugkerende elementen in bijna het gehele oeuvre van Roelof de Roo.

Uitgangspunt bij zijn werkproces is steeds het zoeken naar een synthese van de esthetische werkelijkheid van het direct waarneembare en de imaginaire aanwezigheid van de herinnering. Daarin voelt Roelof de Roo zich verwant aan de Amerikaanse schilder Hopper.

Roelof de Roo presenteert zijn werk bij het CBK Emmen vanwege zijn uitverkiezing tot publieksfavoriet tijdens de tentoonstelling Werkplaats Emmen van voorjaar 2016. Werk van Roelof de Roo is opgenomen in collecties van particulieren en van musea in binnen- en buitenland.

www.roelofderoo.nl
www.cbkemmen.nl

Tentoonstelling Eerst kijken, dan zien
11.03.2017 t/m 07.05.2017