Cursus: Werken met de elektronische overheid

  • Gratis

Cursus ‘Werken met de elektronische overheid’

De overheid doet steeds meer via internet: aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het nog wat moeilijk.

 

Daarom biedt de Bibliotheek in Emmen, in samenwerking met de Stichting Digisterker en Seniorweb, een beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aan. Cursisten leren hoe ze handig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijv. bij de gemeente. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW.

 

De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: de persoonlijke digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leren cursisten hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en hoe deze te gebruiken. Tijdens de cursus wordt ruimschoots aandacht besteed aan de website van de gemeente Emmen: Hoe maak ik een afspraak? Hoe vraag ik een nieuw paspoort aan?

 

Deelnemers aan de cursus moeten al wat ervaring hebben met computers en internet. De cursus duurt 4 dagdelen en wordt gegeven door gecertificeerde docenten die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen.

 

De eerstvolgende cursussen worden gegeven in de Holtingerhof in Bargeres.

Er staan drie cursussen gepland, die starten op woensdag 5 oktober, ’s morgens van 9.30 uur – 11.30 uur of op woensdag 23 november, van 9.30 uur – 11.30 uur.

 

De cursus in de bibliotheek Emmen Centrale start op maandag 14 november, ’s morgens van 8.45 uur – 11.00 uur. Vervolgdata op 21 en 28 november en 12 december.

 

De cursus is gratis. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de bibliotheek

http://www.bibliotheekemmen.nl/digisterker-emmen