Compascumer Dagen in Veenpark

  • Veenpark

Op 25 en 26 juli en 1, 2, 8, 9, 15 en 16 augustus in het Veenpark in Barger-Compascuum. Dan komt de Drentse veenhistorie tot leven! Tijdens de Compascumer dagen van 10.00 tot 18.00 uur is het Veenpark geopend.

Tijdens deze bijzondere dagen komt het Veenpark nog meer dan anders tot leven. De dorpen zijn bewoond, de ambachtslieden aan het werk en de veldwachter probeert samen met de pastoor en de kapelaan het kleurrijke dagelijks leven in de veenkolonie in goede banen te leiden.

Het is allemaal onderdeel van de levendige Compascumer Dagen die door het Veenpark samen met de historische vereniging 't Aole Compas worden georganiseerd. Bijna honderd mannen, vrouwen en kinderen zetten het leven, wonen en werken in een Drentse Veenkolonie voor de bezoekers in scene.
Op straat en in de bedrijfjes en winkeltjes waant de bezoeker van nu zich in de periode tussen 1866 en 1966. Het maken van worst en klompen, het smeden van ijzer, het bakken. van brood. De geur van dit versgebakken brood, maar ook van stoommachines. De klanken van de accordeon worden verstoord door het ratelen van houten wielen, als de vrijwillige brandweer uit moet rukken. Het hele dorp in rep en roer! En ondanks alles is het toch een tijd waarin alles nog heel gewoon was.

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Tel: 0591-324444
Website: www.veenpark.nl