Bluesmiddag met B.J. Hegen in Bibliotheek Emmen

  • Emmen, Bibliotheek Emmen
  • 2,50

Voor de tweede keer dit seizoen treedt de B.J. Hegen Bluesband op in Bibliotheek Emmen en wel op zondagmiddag 11 maart. De middag begint om 13.15 uur. De toegang is € 2,50 (inclusief kop koffie of thee).

De band bestaat uit B.J. Hegen (gitaar en zang), Jan Warntjes (toetsen), Frans Többen (bas) en Hank van der Veen (drums).

De Drentse bluesbard B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. Hij bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de oervormen van de blues. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa.

In Jan Warntjes (Drieborg, 1942) heeft hij sinds jaar en dag zijn vaste pianist gevonden.  Samen vormen deze mannen een authentiek Blues duo, dat regelmatig wordt uitgebreid met een ritmesectie die bestaat uit bassist Frans Többen en slagwerker Hank van der Veen.

Toegangskaarten zijn vooraf verkrijgbaar via de klantenservice van de bibliotheek. Wie verzekerd wil zijn van een plaats wordt aangeraden dit te doen, want vol is vol!

Tel: 0591 – 681444       
E-mail: e.dekker@bibliotheekemmen.nl