Bibliotheek Emmen organiseert Walk&Talk bijeenkomsten voor werkzoekenden

  • Bibliotheek Emmen

Zoekt u werk, wilt u van werk veranderen of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar Walk & Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid uw netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Op woensdag 23 mei kan iedereen die op zoek is naar werk elkaar in Bibliotheek Emmen ontmoeten tijdens een Walk&Talk bijeenkomst. Met deze maandelijkse netwerkbijeenkomsten geeft de Bibliotheek werkzoekenden een kans om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Tijdens een Walk & Talk krijgen deelnemers praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed CV, (via LinkedIn) solliciteren en netwerken. Er worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd, maar bovenal leren de deelnemers van elkaar.

De Walk&Talk bijeenkomst wordt ook wel dé koffiepauze voor werkzoekenden genoemd. Het zorgt even voor een rustpunt in de intensieve zoektocht naar een nieuwe baan. 

Persoonlijke ontwikkeling 
Door het stimuleren van zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling past de Walk&Talk formule uitstekend bij de bibliotheek. “We bieden werkzoekenden op een zeer toegankelijke manier de kans zich te laten informeren, te netwerken en kennis en ervaringen uit te wisselen. De laagdrempelige opzet en het bieden van de mogelijkheid aan mensen om zich te ontplooien en te werken aan hun zelfredzaamheid, zodat zij kunnen deelnemen in de maatschappij, passen bij de Bibliotheek Emmen.” Het thema van de derde bijeenkomst is:

Walk&Talk ‘het talent in jezelf
Het talent, dat men van nature heeft, is zo vanzelfsprekend, dat men zich hier vaak niet bewust van is. Talent is het volle vermogen dat in een ieder schuilt om iets tot stand te brengen waar een ander iets aan heeft.

In deze Walk&Talk bijeenkomst gaat u aan de slag om het talent in uzelf te (her)ontdekken, zoals  bijvoorbeeld datgene waar u heel goed in bent, de beste versie van uzelf, uw effect op anderen en uw zelfbewustzijn.

Deze bijeenkomst wordt begeleid door Tanja Brongers, HR Manager/trainer.

Walk & Talk is een landelijk initiatief
Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op diverse plaatsen worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven”.

 

Deelname aan  Walk&Talk is gratis. Elke 4e woensdag van de maand vindt deze bijeenkomst plaats van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Emmen.

Koffie en thee is gratis. Aanmelden via klantenservice@bibliotheekemmen.nl