Lezing: de toekomst van de wereldvoedselvoorziening

  • vanaf 19:30
  • Stenden Hogeschool
  • 7,50

De toekomst van de wereldvoedselvoorziening? Wie het weet mag het zeggen!

Kunnen we in 2050 wereldwijd twee maal zoveel voedsel produceren als we nu doen?  En dat realiseren met een fractie van de belasting voor het milieu dan nu het geval is?

 

Een uitdaging?  Dat kan makkelijk, stelt landbouwwetenschapper en grondlegger van de productie-ecologie professor Rudi Rabbinge, emeritus hoogleraar Wageningen Universiteit Duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid.

Hoe? Dat vertelt Rudi Rabbinge in het Kenniscafé Emmen op woensdag 14 februari a.s. op locatie in de Stenden Hogeschool, Van Schaikweg 94 7811 KL Emmen.

Er is aandacht voor de ontwikkelingen van de landbouw en de voedselproductie vanuit historisch perspectief, aandacht voor de huidige megatrends in de productie-ecologie, ook in relatie met biologische landbouw, aandacht voor biobrandstoffen en Healthy Aging. Wat zijn de mondiale uitdagingen en perspectieven van Europese voedselsystemen waarbij ook gekeken wordt naar het economisch perspectief van de Nederlandse agrisector waaronder die van Drenthe.

NB: Wist u bijvoorbeeld dat een kilo tomatenzaad duurder is dan een kilo baar goud?!

 

Tijd? We beginnen om 19.30 uur, zaal open vanaf 18.45 uur.

Kosten? U betaalt € 7,50 en hebt daarmee toegang tot het Kenniscafé en krijgt koffie vooraf èn in de pauze en een drankje en hapje ná de lezing.

Aanmelden? Dat kan via de website www.kenniscafe-emmen.nl

Hier vindt u ook verdere informatie over de avond.